Namı Değer Mücahit Arslan

Herkesin hemen hemen merak ettiği Mücahit Arslan yani Ali İhsan Arslan kimdir?

Halk arasında da olsun, basın gazeteciler tarafında da olsun hiç kimsenin çözemediği, hakkında fazla bilgi bulunmayan AK Parti Ankara Milletvekilidir.

Medyada bir dönem Cumhurbaşkanının sağ kolu olarak gösterildi.. AK Parti'nin sır küpü olarak söylendi. Doğal olarak gizemli kişiler her zaman merak konusu olmuştur. Bu yazımda size biraz bahsetmek istedim.

Ankara doğumlu ve aslen Diyarbakırlı olan Mücahit Arslan’ın kamuoyu tarafından bilinmeyen gerçek adı Ali İhsan Arslan.  Doğma büyüme Ankara olup aslen Diyarbakırlıdır. O dönemler irtica isimlerden dolayı kimliğine Mücahit ismini nüfus müdürlüğü eklemiyor. Ve babası da Ali İhsan olarak nüfus müdürlüğünde ekliyor. Kendisi de ilk okula gittiğinde sınıf yoklamasında gerçek isminin Ali İhsan Arslan olduğunu öğrenmektedir.

Bir hayli garip bir durum olsa da eski dönemlerde eski toprakların bir çoğunda hemen hemen bu tarz şeyler yaşanmıştır. Kendi akrabalarımızda olsun, kendi çevrelerimizde olsun kimlikteki isim farklı olup hitap edilen isimler her zaman değişiklik gösterilmişti. Bunun bir çok sebebi de o zamanlarda mevcuttur. Kimisi irtica isminden, kimisi yasaklı isimlerden, kimisi de nüfus müdürlüğünün azizliğinden olmuştur. Fazla da garipsememek lazım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştıran Ömer Çelik'tir. 90'lı yılların ikinci yarısında bir kahvaltı sofrasında tanıştılar.  Tanıştıkları gün cuma günü olduğu için oradan da cuma namazına giderek günü devam ettirdiler. Asıl tanışma faslı böyle başlıyor..

Günümüze kadar olan kısmı ise bir çok projede, bir çok yapıda büyük emekleri olan, Türkiye Cumhuriyeti için çabalayan her zaman milletinden yana olduğunu görmekteyim.. Hatta bazı videolarında " Kimseyi yarı yolda bırakmam, gideceği yere kadar götürürüm " demesinden de sözünün eri olduğunu çıkartmıştım. İnternette biraz daha gezerek bazı kesimlerin sır küpü olarak nitelendirdiğini fark ettim. Bu yazılanları bu söylenenleri neye göre dediklerinide merak ediyorum doğrusu. Ali İhsan Arslan yani diğer adı ile Mücahit Arslan diğer siyasetçiler gibi diğer vekiller gibi bir çok programda yer alan bir çok projelere katılım sağlayan milletvekilidir.

Geçen seçimlerde izlediğim izlenimler ise tek tek köy kasaba ilçe ilçe gezerek vatandaş ile konuşan, dertlerini dinleyen bir kişi olduğunu gördüm. Hemen hemen herkesin derdine çare arayan, sorunları olan yerlerin sorunlarını çözmeye çalışan AK Parti Ankara Milletvekili ve halktan birisi benim gözümde.





3 yorum:

  1. ne diyelim çok garip birisi işin açıkcası

    YanıtlaSil
  2. Mücahit arslan hakkında harbiden hiç birşey yok googlede

    YanıtlaSil
  3. Vay vay bak sen bu işe..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.