Polise O Silahı Kim Verdi?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya Belediyesi ile ortak düzenlediği bir resim sergisinde bir polisin suikasti sonucunda hayatını kaybetmişti. Ülkemizde ve dünyada ses getiren bu olayın yaşanması tabi ki de çok üzücü bir durum. Aklımıza hemen 1. dünya savaşı geldi. Neden 1. dünya savaşı geldi? 28 Haziran 1914’te Avusturya-Macaristan Veliaht Prensi Franz Ferdinand eşi Sofia ile birlikte Saraybosna’da Sırp milliyetçisi Gavrilo Princip tarafından öldürülmesinden dolayı 1. Dünya savaşı başlamıştı. Herkesinde aklına 3. Dünya savaşımı başlayacak algısı yarattı..

Aslında bu suikast girişiminin arka perdesinde Türkiye'nin başına bela olan
bir örgütün yaptırdığı, Rusya - Türkiye ilişkisini bozmak isteyenlerin aslında Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya 5'ten büyüktür lafından sonra ortalığın biraz hareketlendiğini görmekteyiz. Bunları görmemek için kör olmak gerekir.

Şangay 5'lisi diye tabir ettiğimiz olay nedir ?

1996 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay kentinde "Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Çin ve Tacikistan" ülkelerinin katılımıyla adına "Şanghay Beşlisi" denilen bölgesel güvenlik alanında derin iş birliğini öngören bir oluşum gün yüzüne çıktı.

Türkiye'nin burada ki konumu nedir.. ?

Türkiye ise Şangay Beşlisi'nde Azerbaycan, Ermenistan, Kamboçya, Nepal ve Sri Lanka ile birlikte diyalog ortağı statüsünde bulunuyor.

Erdoğan'ın Avrupa Birliği olmaz ise Şangay 5 lisi var dedikten sonra hemen hemen ülkemizin ve komşu ülkelerimizde patlamalar, iç savaşlar başladı.. Sadece Türkiye'mizde bu olay sadece patlamalarla atlatmaya çalışmıştır. Türk milletinin bölünmez, parçalanamaz ve oyunlara galyena gelmeyeceğini anlayınca en son büyükelçi suikastini gerçekleştirdiler.

Rusya - Türkiye ilişkilerinin Rus Jetinin düşürülmesinden sonra yeniden bir araya gelme ve ilişkileri düzeltme anlamında karşılıklı olarak Liderlerin görüşmesi, anlaşılan ki bazı Liderlerin zoruna gitmiş gözüküyor. 

Erdoğan - Putin görüşmelerinde bu algıyı kırmak için birlik ve beraberlik çağrıları, ilişkilerin bozulmayacağını bu suikastın planlı olduğunu medyaya servis etmişlerdi.

2 - 3 günlük yaşananların bir halk tabiri ile yazıya döktüm. Gelelim şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına ; Polise o silahı kim verdi? 

Hemen açıklayalım Polis nasıl olunur?

1 - Lise ve dengi okullardan mezunu olması ya da lise 4.sınıfta okuyor olması
2 - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
3 - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında puan türlerinin en az birinden üniversitelerin yüksek okullarına girmek için yeterli asgari taban puanı almış olmak,
4 - 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak
5 - Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,
6 - Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,

Kriterleri yerine getiren her vatandaş zaten polis olabiliyor. Önemli olan polis olduktan sonra yüreğinde vatan sevgisi, millet halk sevgisi olması gerekmektedir.

Bazı çıkarlar için kendisini satmayacak, herşey den önce vatanın milletini düşünecek, gerekirse uğruna ölecek bir bayrağının sevgisinin olması gerekmektedir.

Biz de Kemal Kılıçdaroğlu'na cevabımızı veriyoruz..

Senin eline Deniz Baykal'ın kasetini verenler verdi..

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.