Türk Milleti Olarak


Türk milleti olarak aslında tek sorunumuz birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamamız.. Özümüze dönsek Osmanlıda biziz, Cumhuriyet de biziz. Ama genel olarak hep bir ayrıştırma, kutuplaştırma Türk milletinin üzerinde oynanmaktadır.


Geriye dönüp bakalım. Osmanlı döneminde ne sağ sol kavgası vardı, ne mezhep çatışması vardı. Halk tamamen birlik ve beraberlik içinde birbirlerine yardım ederek birbirlerini destekleyerek Osmanlı döneminde yaşamış ve ilelebet kalması için çabalamıştır.

Ama her zaman ki gibi dış kuvvetlerin batının ve diğer güçlerin bir şekilde aramıza girip bizim geleneklerimizi yok etme, kardeşi kardeşe kırdırmak, daha doğrusu bizi parçalamak için belki 50 belki 100 yıllık ileriye dönük çalışmalar yapmıştır. Araya fitne sokmaya çalışan o kadar çok kişi var ki aslında özümüzü unutturmaya çalışıldı.

Günümüze kadar devam eden bu kavga kimi zaman Atatürkçülükle kimi zaman Osmanlı padişahları ve atamızla kimi zaman ALEVİ ve SUNNİ kavgası olarak algı operasyonları yapmıştır. Halen de günümüzde bu kavgalar devam etmektedir. Biz biriz ve tek bütünüz. Bir tek vatan toprağımız bir tek bayrağımız ve bir devletimiz kalmıştır. Sahip çıkacağız ve bölünmesine, kardeş kavgasına son vermek için çabalayacağız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.